links   sitemap disclaimer

...verwerken naast werken
    
 
U bent nu hier: Home > BEDRIJFSMAATSCHAPPELIJK WERK > Vervolgtrajecten

Vervolgtrajecten bij bedrijfsmaatschappelijk werk

Diverse vervolgtrajecten bij bedrijfsmaatschappelijk werk

Bij bedrijfsmaatschappelijk werk blijkt soms dat een situatie om vervolgaandacht vraagt. Praatsessies en trainingen helpen niet of niet voldoende om het probleem dat aanleiding was om een bedrijfsmaatschappelijk werker in te schakelen op te lossen. De bedrijfsmaatschappelijk werker kan dan in samenspraak met de betrokkenen besluiten dat een vervolgtraject nodig is. Het kan ook zo zijn dat de manager besluit dat een vervolgtraject opgestart wordt. Er zijn diverse vervolgtrajecten via bedrijfsmaatschappelijk werk mogelijk.

Diverse methoden, zoals EFT en EMDR

Het toepassen van een specifieke methode of therapie kan zeer effectief zijn bij het oplossen van een bedrijfsmaatschappelijk probleem. EFT en EMDR zijn therapieën die beide effectief zijn bij het verwerken van diverse ervaringen. EFT en EMDR zijn gericht op desensitisatie: het minder gevoelig maken voor bepaalde prikkels die angst of onrust oproepen. EFT - Emotional Freedom Techniques – werkt met de spanningen van lichaam en geest en laat negatieve emotionele ladingen die psychische klachten veroorzaken, onladen via de meridianen. EMDR - Eye Movement Desensitization and Reprocessing - neutraliseert de emotionele intensiteit van eerdere traumatische herinneringen.

Mediation

Een conflict of geschil kan de aanleiding zijn voor een probleem waarvoor bedrijfsmaatschappelijk werk werd ingeschakeld. Niet altijd is dat vanaf het begin duidelijk: er lijkt een ander psychisch of sociaal probleem te zijn, maar al gauw blijkt een conflict daaraan ten grondslag te liggen. Bij mediation wordt gewerkt aan een gezamenlijke oplossing van een conflict of geschil met de hulp van een neutrale conflictbemiddelaar, de mediator. Een mediator zorgt ervoor dat de communicatie weer op gang komt en helpt de partijen om een gezamenlijke oplossing te vinden. Steeds meer geschillen worden opgelost door mediation. Re-integratie en een herstelde  verstandhouding zijn doorgaans het resultaat van mediation bij conflicten binnen bedrijven.

Outsourcing

Soms moet er geconcludeerd worden dat het beëindigen van het dienstverband de beste oplossing is voor alle betrokkenen. De bedrijfsmaatschappelijk werkers van Trauma Opvang Nederland nemen indien gewenst de mentale en emotionele begeleiding op zich tijdens het outsourcing traject. Met respect voor alle partijen. Trauma Opvang Nederland werkt bij outsourcing trajecten samen met een gespecialiseerde partner in outsourcing.

 
     
  Direct hulp nodig?   
  Wij staan voor U klaar!  
   0800 777 44 44  
     
     
 
  Nieuws
 
  Vacatures
   

Traumaopvang copyright © 2011      Powered by Truestars CMS     Design by Slampaq Solutions BV     Privacyverklaring     Cookie Statement