links   sitemap disclaimer

...verwerken naast werken
    
 
U bent nu hier: Home > CASES > CASE 5

Case: Psycho educatie na plotseling overlijden van collega

“ Diverse emoties bij zeer hechte groep collega’s”

Melding: Geheel onverwacht is er een collega overleden, die was opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie. Deze werknemer was zeer betrokken bij het bedrijf.

Hulpverlening: Groepsopvang en psycho educatie

Omschrijving: Het management gaat het bericht dat de collega is overleden mededelen aan het personeel. Zij vragen hierbij om assistentie van hulpverleners van Trauma Opvang Nederland. Het gaat om de opvang van circa 60 medewerkers, van wie 15 directe collega’s. Er is een ruimte beschikbaar waar de medewerkers opgevangen kunnen worden. Het betreft hier een bedrijf waar de medewerkers Duitstalig zijn.
De hulpverleners van Trauma Opvang Nederland treffen een groep aan die diverse emoties tonen: gelatenheid, sprakeloosheid, verslagen. Het is de hulpverleners al snel duidelijk dat het om een zeer hecht team gaat. De hulpverleners hebben psycho educatie aan de volledige groep gegeven: wat kun je gaan voelen, waar moet je op letten, wat kun je doen?
De manager regelde dat er onderling vervoer voor mensen die niet alleen naar huis wilden geregeld werd. De hulpverleners hebben aangegeven dat individuele gesprekken mogelijk zijn. Enkele medewerkers hebben hiervan gebruikt gemaakt. Zij hadden, ook vanuit hun eigen verleden, behoefte aan ondersteuning en begeleiding bij hun rouw- en verwerkingsproces. De hulpverleners van Trauma Opvang Nederland hebben deze mensen goed kunnen begeleiden.

In het kader van integriteit en vanuit onze gedragscode kunnen wij niet dieper ingaan op de specifieke hulpverleningstrajecten zoals in de hierboven omschreven case.

Wilt u meer weten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 
     
  Direct hulp nodig?   
  Wij staan voor U klaar!  
   0800 777 44 44  
     
     
 
  Nieuws
 
  Vacatures
   

Traumaopvang copyright © 2011      Powered by Truestars CMS     Design by Slampaq Solutions BV     Privacyverklaring     Cookie Statement