links   sitemap disclaimer

...verwerken naast werken
    
 
U bent nu hier: Home > CASES > CASE 3

Case: Traumaopvang na brute overval met gijzeling in supermarkt

“De rust is wedergekeerd in het bedrijf en bij de betrokkenen”

Melding: Bij een vestiging van een grote landelijke supermarktketen heeft een brute overval met gijzeling plaatsgevonden. Vier medewerkers werden gegijzeld en bedreigd met een pistool. De slachtoffers hebben geen lichamelijk letsel, maar de gegijzelden waren er psychisch niet goed aan toe.

Hulpverlening:
 Traumaopvang

Omschrijving:
De gegijzelden zijn individueel opgevangen door een trauma hulpverlener van Trauma Opvang Nederland. De hulpverlener heeft contact opgenomen met de manager. Vervolgens is met de groep betrokkenen een debriefing gehouden. De gebeurtenis is uitvoerig besproken. Alle betrokkenen zijn bij deze sessie aan het woord geweest. De hulpverlener heeft psycho educatie gegeven. Er is besloten om onmiddellijk een nazorg traject op te starten. In dit nazorgtraject zijn de medewerkers die betrokken waren bij de overval, de leidinggevenden en overige medewerkers in een groepsgesprek bij elkaar gebracht. De hulpverlener heeft uitleg gegeven over het verwerkingsproces en over signalen en reacties waarop men attent moet blijven. Er zijn enkele slachtoffers die klachten ervaren als verminderde concentratie, vermoeidheid, prikkelbaarheid, zweten.
Daarna zijn er individuele gesprekken geweest met de gegijzelden.
In een derde sessie zijn er weer gesprekken geweest met de gegijzelden. Ook heeft de hulpverlener met de bedrijfsleider gesproken. De rust is wedergekeerd in het bedrijf en bij de betrokkenen. Er is geen verzuim geweest als gevolg van de overval.

In het kader van integriteit en vanuit onze gedragscode kunnen wij niet dieper ingaan op de specifieke hulpverleningstrajecten zoals in de hierboven omschreven case.

Wilt u meer weten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

 
     
  Direct hulp nodig?   
  Wij staan voor U klaar!  
   0800 777 44 44  
     
     
 
  Nieuws
 
  Vacatures
   

Traumaopvang copyright © 2011      Powered by Truestars CMS     Design by Slampaq Solutions BV     Privacyverklaring     Cookie Statement