links   sitemap disclaimer

...verwerken naast werken
    
 
U bent nu hier: Home > CASES > CASE 1

Ervaringen met Trauma Opvang Nederland: deskundige, snelle en adequate hulp na overval, ongeval, overlijden, agressie of geweld

Vele jaren ervaring in traumaopvang/slachtofferhulp
Trauma Opvang Nederland verleent al vele jaren traumaopvang, zowel in de eerstelijn als in de tweedelijn. De bedrijven waar traumaopvang verleend word, variëren van tankstations tot financiële instellingen en van MKB tot en met multinationals. Helaas kan een traumatische gebeurtenis in elke branche en in elk bedrijf voorkomen. Wees hierop dus steeds voorbereid en schakel direct traumaopvang in, voor adequate directe slachtofferhulp en voor het zoveel mogelijk voorkomen van psychische of lichamelijke klachten op langere termijn. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie .

Case: Traumaopvang na gewapende overval

“De hulpverlener begeleidt je met kleine stapjes door het verwerkingsproces”

Melding: Gewapende overval op kledingwinkel, 2 medewerkers aanwezig, bedreiging met vuurwapen

Hulpverlening: Traumaopvang

Omschrijving:
“Onze winkel werd op een doordeweekse dag overvallen. De politie was gelukkig snel ter plaatse en kon door snel optreden en veel overtuigingskracht de dader oppakken. Binnen twee uur na de melding was er een traumahulpverlener van Trauma Opvang Nederland aanwezig. Met de komst van de traumahulpverlener begon eigenlijk gelijk al ons verwerkingstraject. Door te praten over de situatie, hoe pijnlijk of vers het ook is, begin je meteen de eerste, kleine stappen te maken. De traumahulpverlener pakte naast de persoonlijke begeleiding ook direct enkele praktische zaken op. Onze familieleden inlichten over het gebeurde, andere medewerkers benaderen en vertellen wat er was gebeurd en hen ook uitnodigen om te komen praten als ze daar behoefte aan hadden, de werkgever bijpraten over de verdere stappen. Kortom, zaken waar je als slachtoffer op dat moment niet bij stil staat, of niet bij stil wil staan.
De traumahulpverlener werd voor ons een houvast tijdens het verwerkingsproces. Houvast in het omgaan met onze angsten, praten over het gevoel van onveiligheid, omgaan met stress die voorkomt uit de gebeurtenis. Tijdens de gesprekken werd ook voorlichting gegeven door de traumahulpverlener; hoe kun je gevoelens van angst het beste omschrijven en hiermee omgaan?, welke vragen of reacties kun je verwachten van je directe omgeving? Het prettige aan dit intensieve contact met de traumahulpverlener is dat je de ruimte krijgt en voelt om over je angsten en verwerking te praten. Je wordt op geen enkele manier aan je lot overgelaten. Met kleine stapjes begeleidt de hulpverlener je door een verwerkingsproces. Deskundige en professionele begeleiding zonder het persoonlijke contact uit het oog te verliezen, is essentieel in het verwerkingsproces.”

In het kader van integriteit en vanuit onze gedragscode kunnen wij niet dieper ingaan op de specifieke hulpverleningstrajecten zoals in de hierboven omschreven case. Wilt u meer weten, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 
     
  Direct hulp nodig?   
  Wij staan voor U klaar!  
   0800 777 44 44  
     
     
 
  Nieuws
 
  Vacatures
   

Traumaopvang copyright © 2011      Powered by Truestars CMS     Design by Slampaq Solutions BV     Privacyverklaring     Cookie Statement